
Navn på brygget: Svartjul 2nd Edt.
Øltype: Imperial Stout
OG:
FG:
Farve (beregnet): 96,8 ECB
Beregnet Bitterhet: 52,3
Vørtermengde: 45l
Sluttvolum:
Malt:
10,23 kg Pale Malt
0,82kg Chocolate Malt
0,60kg Black (Patent) Malt
0,60kg Roasted Barley
Vann:
45l til innmesking
10l til sluttskylling
Meskeskjema:
60min på 65 °C
Humle:
188,17g East Kent Golding 5,0%AA – 60 min
40,91g East Kent Golding 5,0%AA – 10 min
20,45g Styrian Golding 5,4%AA – 0 min
Krydder og andre tilsetninger
150 gram Valnøtter – koketid 60 min
4 ts Hel kardemomme – koketid 60 min
4 ts Hel koriander – koketid 60 min
100g Appelsinskall, søt – koketid 7 min
Koketid:
60 min
Gjær:
2 pkg Wyeast #1028 London Ale
Gjæringstemperatur og tid:
Primærgjæring: NN dager på ca 20 °C
Lagring: Anbefaler 200 dager. Minimum 1 mnd for å balansere smaken.