Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

Svartjul (fra 2nd. Edt.)

Navn på brygget: Svartjul 2nd Edt.
Øltype: Imperial Stout
OG:
FG:
Farve (beregnet): 96,8 ECB
Beregnet Bitterhet: 52,3
Vørtermengde: 45l
Sluttvolum:

Malt:
10,23 kg Pale Malt
0,82kg Chocolate Malt
0,60kg Black (Patent) Malt
0,60kg Roasted Barley

Vann:
45l til innmesking
10l til sluttskylling

Meskeskjema:
60min på 65 °C

Humle:
188,17g East Kent Golding 5,0%AA – 60 min
40,91g East Kent Golding 5,0%AA – 10 min
20,45g Styrian Golding 5,4%AA – 0 min

Krydder og andre tilsetninger
150 gram Valnøtter – koketid 60 min
4 ts Hel kardemomme – koketid 60 min
4 ts Hel koriander – koketid 60 min
100g Appelsinskall, søt – koketid 7 min

Koketid:
60 min

Gjær:
2 pkg Wyeast #1028 London Ale

Gjæringstemperatur og tid:
Primærgjæring: NN dager på ca 20 °C
Lagring: Anbefaler 200 dager. Minimum 1 mnd for å balansere smaken.

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter BareBryggPublisert 27. april 201010. november 2017Kategorier Oppskrifter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: Gjestebrygg #01 – TourØL 2010
Neste Neste innlegg: Brygg #14 – Svartjul 2. edt.

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress