
Oppskrift: Sommertid
Type: Weissbier / Hefeweissen
Sommertid er en av ølene vi har brygget over lang tid. Oppskriften justeres litt av og til, særlig avhengig av hva som er tilgajngelig av malt hos den leverandør vi til enhver tid bruker. Versjonen som nå ligger her er siste utgave av oppskriften.
Recipe Details
Batch Size | Boil Time | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
15.9 gal | 60 min | 11.8 IBUs | 8.3 EBC | 1.053 | 1.013 | 5.2 % |
Actuals | 1.044 | 0 | 0.0 % |
Style Details
Name | Cat. | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Weizen/Weissbier | 15 A | 1.044 - 1.052 | 1.01 - 1.014 | 8 - 15 | 3.9 - 15.8 | 2.5 - 2.9 | 4.3 - 5.6 % |
Fermentables
Name | Amount | % |
---|---|---|
BEST Wheat Malt (BESTMALZ) | 20.635 lbs | 60.94 |
BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) | 13.228 lbs | 39.06 |
Hops
Name | Amount | Time | Use | Form | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 3.53 oz | 90 min | Boil | Pellet | 2.7 |
Hallertauer Mittelfrueh | 1.06 oz | 0 min | Aroma | Pellet | 2.7 |
Yeast
Name | Lab | Attenuation | Temperature |
---|---|---|---|
Hefeweizen Ale (WLP300) | White Labs | 74% | 68°F - 72°F |
Mash
Step | Temperature | Time |
---|---|---|
Mesking | 152.6°F | 90 min |
Skylling | 172.4°F | 60 min |
Download
Download this recipe's BeerXML file |