Navn på brygget: JuleKveld
Øltype: Norsk Juleøl
Julekveld er vårt faste juleøl av «NOrsk Juleøl» typen, dvs noe innenfor samme type som de tradisjonelle juleølene norske bryggerier har laget i årevis. Dette er en maltrik og fyldig øl med god sødme. Oppkriften er tatt frem basert på en artikkel skrevet av Jens Maudal (senere Håndbrygggeriet) på Norbrygg sine sider. Den ligger her.
Nyeste versjon ligger øverst på denne siden, mens den eldre versjonen som vi startet med ligger lenger nede.
[beerxml recipe=»http://www.barebrygg.no/barebrygg/wp-content/uploads/sites/7/2017/11/JuleKveld.xml» /]
[beerxml /]
Eldre versjon:
OG: 1.060 (beregnet)
FG: 1.014 (beregnet)
Farve (beregnet): 36,9 ECB
Beregnet Bitterhet: 24
Vørtermengde: 50l
Malt:
8,0 kg Münich – 15 EBC
3,0 kg Pilsner – 2,5 EBC
1,5 kg CaraAmber/Mørk Karamell Malt – 80 EBC
0,25 kg Carafa I – 900 EBC
Vann:
60l til innmesking
12l til sluttskylling
Meskeskjema:
60 min på 67,8 °C
Humle:
75 g Tettnang 3.5% AA – 60 min
70 g Saaz 3.8% AA – 60 min
50 g Saaz 3.8% AA – 10 min
Koketid:
60 min
Gjær:
Lag 4x starter på 4 pkg Wyeast #2308 Münich Lager
Gjæringstemperatur og tid:
Primærgjæring: 14 dager på ca 10 °C
Flaskes og lagres deretter ca 2 mnd ved 4 °C.