Navn på brygget: Brown Ale
Øltype: Northern English Brown Ale
OG: 1.038 (beregnet)
FG: 1.011 (beregnet)
Farve (beregnet): 36,9 ECB
Beregnet Bitterhet: 25,5
Vørtermengde: 23l
Malt:
4,2 kg Pale Ale Malt – 7 EBC
0,3 kg Biscuit 50 EBC
0,3 kg Caramunich II – 120 EBC
0,1 kg Carafa I Malt – 900 EBC
0,0\45 kg Black Malt – 1350 EBC
Vann:
13,3l til innmesking
20l til sluttskylling
Meskeskjema:
60 min på 67 °C
Humle:
11 g East Kent Goldings 5% AA – 60 min
32 g Fuggles 4,2 % AA – 60 min
11 g East Kent Goldings 5% AA – 20 min
Koketid:
60 min
Gjær:
Slurry eller alternativt:
Starter på 1 pkg Wyeast #1028 London Ale
Gjæringstemperatur og tid:
Primærgjæring: 14 dager på ca 20 °C