Oppskrift: Up in Smoke
Type: Rauchbier
Up in Smoke er en lager som er brygget delvis med røkt makt. I første utgaven som står nederst ble det brukt røkt malt fra Weyermann mens det i andre utgaven er brukt malt fra Best. Denne røykmalten skal ha en sterkere røyksmak enn Weyermann sin.
[beerxml recipe=»http://www.barebrygg.no/barebrygg/wp-content/uploads/sites/7/2011/05/Up-In-Smoke.xml» /]
Første versjon av ølen, brukt i batch #45:
OG: 1.049 (beregnet)
FG: 1.014 (beregnet)
Farve (beregnet): 27,9 ECB
Beregnet Bitterhet: 30
Vørtermengde: 19l
Malt:
2,0 kg Pale Ale Malt – 7 EBC
2.0 kg Smoked Malt – 5 EBC
0,2 kg Carahell 25 EBC
0,1 kg Carafa I Malt – 900 EBC
Vann:
13l til innmesking
14l til sluttskylling
Meskeskjema:
90 min på 67 °C
Humle:
50 g Tettnang 3,5 % AA – 60 min
20 g Tettnang 3,5 % AA – 15 min
20 g Hallertauer Hersbrucker 2,3% AA – 15 min
Koketid:
60 min
Gjær:
Slurry
Gjæringstemperatur og tid:
Primærgjæring: 28 dager på ca 10 °C
Lagring: ca 6 uker på 2-4 °C