
Navn på brygget: JuleBukk
Øltype: Krydret DobbelBokk
Julebukk er en av våre faste juleøl, som vi forsøker å lage hvert eneste år. Som med de fleste andre av ølene vi har laget mange ganger så har oppskriften endret seg litt med årene. Nyeste versjonen ligger øverst mens en eldre versjon ligger nedest på denne siden.
[beerxml recipe=»http://www.barebrygg.no/barebrygg/wp-content/uploads/sites/7/2011/05/Julebukk.xml» /]
Tidligere versjon brukt blandt annet første gang, i batch #24.
OG: 1.078 (beregnet)
FG: 1.020 (beregnet)
Farve (beregnet): 51,4 ECB
Beregnet Bitterhet: 29,5
Vørtermengde: 55l
Alkohol (Est): 7,8%
Malt:
8,3 kg Münich I Malt – 15 EBC
4,5 kg Pilsner Malt – 2,5 EBC
4,3 kg Munich II Malt – 22 EBC
2,3 kg Caramunich III – 150 EBC
1,3 kg Biscuit Malt – 50 EBC
0,6 kg CaraAroma Malt – 400 EBC
0,4 kg Special B Malt – 300 EBC
Vann:
57l til innmesking
30l til skylling
Meskeskjema:
90 min på 68 °C
Humle & Krydder:
80 g Tettnang 3,5 % AA – 60 min
120 g Saaz 3,8% AA – 60 min
80 g Saaz 3,8 % AA – 10 min
Krudder og andre tilsetninger:
4 Vaniljestang – 60 min
4 ts Hele Kardemommefrø – 60 min
15 ts Knust Korianderfrø – 60 min
12 stk Kanelstenger – 10 min
Koketid:
60 min
Gjær:
Starter på 8 pkg Wyeast #2308 Münich Lager
eller ca 1,1 k slurry.
Gjæringstemperatur og tid:
Primærgjæring: 28 dager på ca 10 °C
Flaskes og lagres deretter min 2 mnd ved 4 °C.