Brygg: Oktoberfest – Oktoberfest / Märzen
Bryggedato: 16/11-2016
Tappedato: 14/12-2016
Oktoberfest er litt mørkere, fyldigere og smaksrik enn en vanlig pils, men et godt stykke unna en Bayer.
Dette er tredje gangen vi brygger vår Oktoberfest. Litt sent til årets Oktoberfest, men spar en flaske eller to i kjøleskapet til neste år, så har den fått lagret seg lenge og bør være glimrende.
Den er mesket med LAger, Munich, Vienna, Karamell og litt hvetemalt.
Humlet med HAllertau Mittelfrueh for bitterhet og aroma og Saaz for smak.
Gjæret med slurry av Saflager W34/70 fra juleølen som ble brygget tidligere i høst.
Bryggere: Bengt, Fredrik, Jens & Øystein
Tappere: Bengt, Fredrik, Jens & Øystein
Viktige data:
OG: 1.057
FG: 1.015
Alkohol: 5,5%
Bitterhet: 33 IBU