Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

4/7-17 – Solerabehandling

Øystein har hatt noen timer en dag i bryggeriet for å ta seg av litt viderebehandling av soleraene.

LierMango tappes over på en blanding av store og små champagneflasker.

Det var på tide å foreta en ny avtapping fra både Solera #1 og Solera #2. Fra hvert av dem ble det tappet av 15 liter. 5 liter ble tappet direkte mens 10 liter ble lagt på frukt.

 

 

For å få plass til de to variantene som skulle på frukt måtte først de to variantene som hadde ligget på frukt fra forrige tapping flaskes.

 

Etiketten til LierSolera 1.3

Fra Solera #1 ble 5 liter av tredje avtapping flasket direkte.
S1-T3a – LierSolera 1.3

 

 

 

 

Etiketten til LierMango

Fra Solera #1 ble 10 liter fra andre avtapping flasket etter å ha ligget på aprikospure.
S1-T2b – LierAprikos

 

 

 

 

Etiketten til LierSolera 2.3

Fra Solera #2 ble 5 liter av tredje avtapping flasket direkte
S2-T3a – LierSolera 2.3

 

 

 

 

Etiketten til LierAprikos

Fra Solera #2 ble 10 liter fra andre avtapping flasket etter å ha ligget på mangopure.
S2-T2b – LierMango

 

 

 

 

I tillegg dette som ble flasket ble også 10 liter fra Solera #1 tappet over på et anner gjæringskar og tilsatt 1kg pasjonsfruktpure. Solera #1 ble deretter toppet opp igjen med øl som er ferdig primærgjæret med SafLager W34/70 i romtemperatur.

Tredje avtapping av Solera #1 er tilsatt 1kg fruktpure.

10 liter fra Solera #2 ble også tappet over på eget gjæringskar for senere frukttilsetting av jordbær og også denne ble toppet opp på samme måte som Solera #1.

Sluttesultatet. Masse god surøl som kun skal karboneres før det er klart til å drikkes.
En titt i vår spontantgjærende øl. Ser lovende ut så langt.

I tillegg til håndtering av Soleraene ble det også tatt en liten inspeksjon av den villgjærende ølen vi har fra siste «Lambic» brygging. Den ser så langt fin ut og helt fri for mugg og andre ulumskheter, men den trenger sterkt å tappes over fra plastbøtte til et PET gjæringskar.

 

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 7. juli 201713. juli 2017Kategorier Aktivitet

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: S2-T3a – LierSolera 2.3
Neste Neste innlegg: 12/7 – Brygging av Brett-øl

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress