Øystein har hatt noen timer en dag i bryggeriet for å ta seg av litt viderebehandling av soleraene.

Det var på tide å foreta en ny avtapping fra både Solera #1 og Solera #2. Fra hvert av dem ble det tappet av 15 liter. 5 liter ble tappet direkte mens 10 liter ble lagt på frukt.
For å få plass til de to variantene som skulle på frukt måtte først de to variantene som hadde ligget på frukt fra forrige tapping flaskes.

Fra Solera #1 ble 5 liter av tredje avtapping flasket direkte.
S1-T3a – LierSolera 1.3

Fra Solera #1 ble 10 liter fra andre avtapping flasket etter å ha ligget på aprikospure.
S1-T2b – LierAprikos

Fra Solera #2 ble 5 liter av tredje avtapping flasket direkte
S2-T3a – LierSolera 2.3

Fra Solera #2 ble 10 liter fra andre avtapping flasket etter å ha ligget på mangopure.
S2-T2b – LierMango
I tillegg dette som ble flasket ble også 10 liter fra Solera #1 tappet over på et anner gjæringskar og tilsatt 1kg pasjonsfruktpure. Solera #1 ble deretter toppet opp igjen med øl som er ferdig primærgjæret med SafLager W34/70 i romtemperatur.

10 liter fra Solera #2 ble også tappet over på eget gjæringskar for senere frukttilsetting av jordbær og også denne ble toppet opp på samme måte som Solera #1.


I tillegg til håndtering av Soleraene ble det også tatt en liten inspeksjon av den villgjærende ølen vi har fra siste «Lambic» brygging. Den ser så langt fin ut og helt fri for mugg og andre ulumskheter, men den trenger sterkt å tappes over fra plastbøtte til et PET gjæringskar.