Brygg: Solera #1, Tapping #2b.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for vidre gjæring og modning.
Denne ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direte med WLP665 – Flemish Ale Blend.
Så fort primærgjæringen var ferdig ble den overført til PET beholdere for langtidsgjæring. Her er det senere tilsatt dregs/gjærrester fra «3 Fontein – Oude Geuze» for å øke kompleksiteten på ølen.
Dette er andre avatapping fra denne soleraen. 5 liter ble flasket direkte uten tilsetting av frukt for 4 mnd siden mens 10 liter ble tappet over i et nytt gjæringskar sammen med 1kg aprikospure, og fatet ble samtidig toppet opp med ny øl.
Etter ca 4 måneder på frukt var disse ti litrene klare til flasking.
OG: 1,054 (gjennomsnittlig)
FG: 1,004
Alk: 6,6%