
Oppskrift: Tintin
Type: Belgisk Blonde
Tintin er en belgisk blonde, en lys og ikke alt for sterk belgisk øl. Kompleks smak fra gjæren, ikke for bitter forsiktig maltsmak og tørr og lettdrikkelig.
Recipe Details
Batch Size | Boil Time | IBU | SRM | Est. OG | Est. FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
6.6 gal | 60 min | 27.3 IBUs | 12.9 EBC | 1.065 | 1.008 | 7.6 % |
Actuals | 1.055 | 0 | 0.0 % |
Style Details
Name | Cat. | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Blond Ale | 25 A | 1.062 - 1.075 | 1.008 - 1.018 | 15 - 30 | 7.9 - 13.8 | 2.6 - 3.2 | 6 - 7.5 % |
Fermentables
Name | Amount | % |
---|---|---|
BEST Pilsen Malt (BESTMALZ) | 11.023 lbs | 74.63 |
BEST Melanoidin (BESTMALZ) | 1.102 lbs | 7.46 |
BEST Wheat Malt (BESTMALZ) | 1.102 lbs | 7.46 |
Sugar, Table (Sucrose) | 1.543 lbs | 10.45 |
Hops
Name | Amount | Time | Use | Form | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 2.65 oz | 60 min | Boil | Pellet | 4.5 |
Yeast
Name | Lab | Attenuation | Temperature |
---|---|---|---|
Trappist Ale (WLP500) | White Labs | 78% | 65°F - 72°F |
Mash
Step | Temperature | Time |
---|---|---|
Mash In | 150.8°F | 60 min |
Download
Download this recipe's BeerXML file |