Vinterkveld – Milk/Sweet Stout
Vinterkveld er en snillere / nedskalert versjon av vår Imperial Milkstout – Vinternatt. Her er den laget for å teste de fem forskjellige Brett-variantene som vi testet i vårt store Brett-eksperiment som også gikk over batch «146 – Gåserud», «147 – Chico» og «148 – 100% Brett Chico».
Den ble laget i fem versjoner med forskjellige Brett-varianter samt en versjon som skulle vært ren for Brett men som desverre ble infisert når vi holdt på.
I tillegg ble det brukt noen liter vørter vi hadde til overs for å lage en versjon med en villgjær vi har fått tilsendt fra Arnljot Kristenssen/NAked Dog bryggeri. Denne siste er også uten laktosen som er i de andre variantene.
De forskjellige versjonene er:
– #145a – Vinterkveld med The Yeast Bay – Amalgamation
– #145b – Vinterkveld med The Yeast Bay – Beersel Blend
– #145c – Vinterkveld med White Labs WLP645 – Brett Claussenii
– #145d – Vinterkveld med Wyeast 5526 – Brett Lambicus
– #145e – Vinterkveld med Wyeast 5112 – Brett Bruxellensis
– #145f – Vintrekveld «Infisert»
– #145g – Vill Vinterkveld.
Med unntak av tilsetningen av Brett-varianter er oppskriften for Vinterkveld tilgjengelig her. (Pga alt for grov kverningsgrad i malten vi fikk til denne levereansen er utbyttet vesentlig lavere enn forventet).
Bryggedato: 12/7-17
Tappedato: 8/9-17 + nn/9-17
OG: 1,050
FG: a) 1,0nn – b) 1,020 – c) 1,018 – d) 1,0nn – e) 1,014 – f) 1,0nn
Bitterhet: 50,7 IBU
Alkohol: a) n,n% – b) 3,9% – c) 4,2% – d) n,n% – e) 4,7% – f) n,n%