I en stund har vi hatt to Solera’er gående for å sikre en jevn tilgang på surøl.
Men på grunn av at de er på 22 liter hver har dette medført relativt lite øl til hver av hver sort. Derfor har vi nå bestilt en 120-liters gjæringsdunk som skal erstatte disse to.
For å ha nok øl til 120-litersdunken var vi derfor samlet for å brygge to batcher med Lys Surøl / The Rare Barrel Golden Sour, som skal primærgjæres med vanlig bryggegjær før det skal blandes med gjær fra begge de to eksisterende Solera’ene, forhåpentligvis om to ukers tid.
Disse to batchene gjæres med hhv Belle Saison tørrgjær og 3. generasjon slurry av WLP500, for å gi gode muligheter for Brett-gjæren i Soleraene til å lage spennende smaker.
Batch #157 – Lys surøl
Batch #158 – Lys surøl
I tillegg til dette lagde vi en bonusøl hvor vi skylte med 20 liter i en ekstra skylling, som ble tappet rett i gjæringskaret og satt ut til kjling utendørs for å spontangjære med det som måtte komme i gjæringsdunken underveis der.
Batch #159 – Lys Spontantgjæret øl
I tillegg stakk vi også om basen for den mørke surølen som ble brygget forrige gang som batch #156. Denne ble fordelt på to gjæringsdunker, hvor en 11 liters dunk skal gjæres med 2. generasjon av The Yeast Bay – Melange, mens resten ble fylt på en 22-liters dunk hvor det ligger igjen gjærrester etter Bootleg Biology – Sour Solera Blend Spring 2016, som nå er i sin 3. Generasjon.
Batch #156a – Rimfakse
Batch #156b – Nidhogg