Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

Brygg #153 – Sur Sommer

Sur Sommer – Saison-aktig sur råøl.

Sur Sommer er en råøl, dvs en øl hvor vørteren ikke er kokt men i stedet tappet rett fra mesking til gjæringskaret. Den er laget som en ekstra skylling når vi laget vår hefeweissen Sommertid, og dette gjør at den er relativt moderat i alkoholstyrke.
Den er gjæret med Belle Saison og syrnet med ProbiMage probiotiske kapsler som inneholder Lactobacillus Plantarum. Den er ikke kokt eller pasteurisert etter syrning, så den inneholder levende bakterier og det kan vel derfor sies at dette er en probiotisk øl 🙂

Bryggedato: 24/8-17
Tappedato: 21/11-17
Bryggere:
Tappere: Bengt, Fredrik, Jens og Øystein

Oppskriften er tilgjengelig som Sommertid her, men vannmengden må justeres opp for å få rett OG om den skal brygges alene.

OG: 1,030
FG: 1,001
Bitterhet: 0 IBU (ingen humle tilsatt)
Alkohol: 3,8%

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 20. november 2017Kategorier Bryggelogg

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: Brygg #134b – Prinsen
Neste Neste innlegg: Brygg #135 – Kongebarna

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress