Sur Sommer – Saison-aktig sur råøl.
Sur Sommer er en råøl, dvs en øl hvor vørteren ikke er kokt men i stedet tappet rett fra mesking til gjæringskaret. Den er laget som en ekstra skylling når vi laget vår hefeweissen Sommertid, og dette gjør at den er relativt moderat i alkoholstyrke.
Den er gjæret med Belle Saison og syrnet med ProbiMage probiotiske kapsler som inneholder Lactobacillus Plantarum. Den er ikke kokt eller pasteurisert etter syrning, så den inneholder levende bakterier og det kan vel derfor sies at dette er en probiotisk øl 🙂
Bryggedato: 24/8-17
Tappedato: 21/11-17
Bryggere:
Tappere: Bengt, Fredrik, Jens og Øystein
Oppskriften er tilgjengelig som Sommertid her, men vannmengden må justeres opp for å få rett OG om den skal brygges alene.
OG: 1,030
FG: 1,001
Bitterhet: 0 IBU (ingen humle tilsatt)
Alkohol: 3,8%