Brygg: Kongebarna – Posten og Kaffestout – Havrestout med hhv Bringebær og Kaffe.
Bryggedato: 22/3-2017
Tappedato: 22/11-2017
«Kongebarna» er laget som ekstra øl når vi først lager våre Imperial Stouts, Konge og Prinsen. I og med at disse to lages med kun meskevannet er det masse sukker igjen til andre øl om vi skyller. I denne runden skulle dette bli tre forskjellige smaksatte stout.
- Med Bringebær:
Denne har fått navnet «Posten».
Her tilsatte vi 1,6 kg Bringebær i 20 liter øl underveis i gjæringen. - Med Kaffe.
Her tilsetter vi kaffe samtidig som vi stikker om for å flaske. - Med Chili.
Denne ble tilsatt chili som var bakt i stekeovn en liten stund.
Desverre valgte vi å helle ut denne pga at vannlåsen gikk tom slik at det kom store mengder fruktfluer inn i ølen.
Bryggere: Bengt, Fredrik, Jens & Øystein
Tappere: Bengt, Jens & Øystein
Viktige data:
OG: 1.070
FG: 1.015
Alkohol: 7,3%
Bitterhet: 22 IBU