Brygg: Solera #2, Tapping #3b.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for vidre gjæring og modning.
Denne ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direkte med WLP665 – Flemish Ale Blend.
Så fort primærgjæringen var ferdig ble den overført til PET beholdere for langtidsgjæring. Her er det senere tilsatt dregs/gjærrester fra «Crooked Stave St Bretta, Hanssens Experimental Cassis Lambic og vår egenlagde dregsblanding som kalles Tom’s Megablend» for å øke kompleksiteten på ølen.
Dette er tredje avtapping fra denne soleraen. 5 liter ble flasket direkte uten tilsetting av frukt for 4 mnd siden mens 10 liter ble tappet over i et nytt gjæringskar sammen med 1,2 liter egenpresset jordbærjuice, og fatet ble samtidig toppet opp med ny øl. Vi valgte å bruke juice i stedet for hele jordbær pga mistanke om at «frøene» som er på jordbærene mistenkes å kunne lage usmak sammen med Brett-gjær.
Etter ca 4 måneder på frukt var disse ti literene klare til flasking.
OG: 1,054 (gjennomsnittlig)
FG: 1,004
Alk: 6,6%