VaniljeFramboise – Lys Surøl
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for videre gjæring og modning.
Denne ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direkte med WLP665 – Flemish Ale Blend.
Så fort primærgjæringen var ferdig ble den overført til PET beholdere for langtidsgjæring. Her er det senere tilsatt dregs/gjærrester fra «Crooked Stave St Bretta, Hanssens Experimental Cassis Lambic og vår egenlagde dregsblanding som kalles «Tom’s Megablend» for å øke kompleksiteten på ølen.
Dette er fjerde avtapping fra denne soleraen. 5 liter ble flasket direkte uten tilsetting av frukt for 4 mnd siden mens 10 liter ble tappet over i et nytt gjæringskar sammen med 1,2kg Bringebær og 2 stk DrOetker Vaniljestenger.
Etter ca 3 måneder på frukt var disse ti literene klare til flasking.
OG: 1,048 (gjennomsnittlig)
FG: 1,008
Alk: 5,2%