Brygg: Solera #1, Tapping #5b
Dette er femte avtapping av vår Solera #1, men også første avtapping etter oppgraderingen til stor dunk på 120 liter fra de to gamle 22 litersdunkene.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for vidre gjæring og modning.
Den eldste delen av denne ølen ble brygget 3. November 2015, og den har en gjenomsnittsalder på snaut fire måneder
Ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som opprinnelig var gjæret med WLP665 – Flemish Ale Blend. Denne Solera’en er nå en blanding av våre to gamle (#1 og #2) soleraer, hvilket vil si at den også har en masse gjærrester fra kommersielle øl tilsatt underveis..
Denne femte avtappingen ble det tappet 55 liter. Denne andelen, som var på 40 liter, ble lagret ca 1 mnd med vaniljestenger og bringebær før den ble flasket. Denne andelne er blandt annet med som en av ølene som vi har med til Lier og Omegn Hjemmebryggermesterskapet 2018.
De to andre andelene fra denne avtappingen var:
– LierSolera 1.5 -10 liter, flasket uten tilsetninger.
– LierMatua – 5 liter blandet med 1,5 liter Matua Marlborough Sauvignon Blanc hvitvin