Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

2018.04.16 – Tapping av konkurranseøl og noen til

Øystein korker champagne-flasker

Lier og Omegn Hjemmebryggermesterskap 2018 nærmer seg, og vi var samlet for å tappe to av ølene som skal med dit på flaske og fat. I tillegg flasket vi en del andre surøl som var klare og ventet på å komme på flaske.

 

 

Chico Fire, som er den første konkurranseølen, er en oppjustert versjon av vår Pale Ale – Chico. Mesteparten av den ble tappet på fat, men litt ble tappet på flaske siden vi skal ha den med både i Publikums Favoritt og i flaskekonkurransen.

 

Bengt prøvelukter VaniljeFramois-en.

VaniljeFramboise er den andre ølen som skal med i konkurransen. Den er en relativt snill surøl, som er smaksatt med Bringebær og Vanilje som er tappet på Champagneflasker, både vanlig helflasker men også noen på Magnumflasker.

 

I tillegg har vi #161 – En Glad Munk klar på flaske fra tidligere som tredje øl vi skal ha med i kunkurransen.

I tillegg til konkurranseølen flasket vi også:

  • S1T4a – LierSolera 1.4
    Siste avtapping fra den gamle 22 liters Solera #1, før vi fra neste runde tok i bruk 120l dunken i stedet.
  • S2T4a – LierSolera 2.4
    Siste avtapping fra den gamle 22 liters Solera #2, før vi fra neste runde tok i bruk 120l dunken i stedet.
  • S1T5c – Matua
    Femte Solera avtapping, første etter “oppgradering” til 120 liter.
    Dette er 5 liter øl blandet med 1,5 liter hvitvin.
  • #163a – Chico
    40 liter Chico i vanlig variant, som ikke er med i konkurransen.
  • #156a – Rimfakse
    Mørk surøl gjæret med The Yeast Bay – Melange.
  • #153 – Sur Sommer
    Syrlig Saison-aktig råøl.
  • #136 – Rouge StoutSyrlig Stout med frukt.
Rouge Stout før den stikkes om.

Alt i alt en meget produktiv kveld i bryggeriet, og nå er det aller meste av gjenstående øl på flaske og klart for sommeren.

Batch #163a – Havel er ferdig flasket og skal få etikett.
  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 16. april 201817. april 2018Kategorier Aktivitet

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: Brygg #136 – Rouge Stout
Neste Neste innlegg: Brygg #163b – Chico Fire

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress