Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

S2T4a – LierSolera 2.4

Brygg: Solera #2, Tapping #4a.

Dette er fjerde avtapping av vår Solera #2.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for videre gjæring og modning.

Den eldste delen av denne ølen ble brygget 3. November 2015, og den har en gjennomsnittsalder på drøyt 8 måneder.

Ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direte med WLP665 – Flemish Ale Blend.
I tillegg ble det tilsatt gjærrester fra «3 Fontein Oude Geueuze» når den ble toppet opp etter første avtapping.

10 liter fra denne avtappingen ble lagt på Bringebær og Vanilje, mens 5 liter ble flasket nå uten tilsetningsstoffer.

Alk: 5,2%
OG: 1,048
FG: 1,008

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 17. april 201817. april 2018Kategorier Bryggelogg

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: S1T4a – LierSolera 1.4
Neste Neste innlegg: Brygg #164 – Sommertid

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress