Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

30/10-18 – Flasking av juleøl og stout

Det begynte å fylle seg opp med veldig mange gjæringsdunker i bryggeriet Vi har derfor hatt en runde med flasking før videre brygging.

Vi fikk fire forskjellige øl over på flaske i løpet av kvelden.

Den første var #174 – JuleKveld 2018, som er en av våre faste juleøl.

Dette er åttende gangen vi lager denne, som er en tradisjonell norsk juleøl innenfor samme stil som de fleste store bryggeriene i Norge har i sitt utvalg, dog i en versjon med polstyrke siden den ligger på 5,8%

Den andre ølen vi flasket var #175 – Vinternatt, som er en Imperial Milk Stout. Denne er det femte gangen vi brygger, og det er en av de to versjoner av denne som flaskes i dag.

 

Neste øl var dagens andre juleøl, JuleBukkk 2018. I tillegg til vanlig har den enkelt og greit bli «infisert» med litt Brett-gjær som særlig over tid kan gi en mer avansert smak.

Den siste ølen som ble flasket var Belgisk Vinternatt. Dette er vår Imperial Milkstout – Vinternatt, som ved en feiltages fikk en dose WLP500 – Trappist Ale i stedet for WLP001 – California Ale. Smaksprøvene underveis tyder på en veldig spennende og god øl. Denne flasket vi en av to gjæringsdunker av, mens den ander skal tilsette et  par kg med Plommer for videre modning, muligens også sammen med en Brett gjær.

I tillegg ble det tappet av 10 liter fra Solera’en som bel satt til videre modning på 1 kg blåbærepurè. Denne er en del av sjette avtapping sammen med den delen som ble satt til modning på plomme for en del uker siden, og som vi skal brygge til påfylling for neste gang vi treffe

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 31. oktober 2018Kategorier Aktivitet

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: S1T6b – LierPlomme 2
Neste Neste innlegg: Brygg #177 – Turbid Mash Lys Surøl

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress