Brygg: Golden Sour – The Rare Barrel
Denne ølen er en justert variant av det amerikanske bryggeriet «The Rare Barrel» sin lyse surøl (Lambic type). Dette er vår vanligste surøl og den som hovedsakelig brukes i vår Solera, og i andre lyse surølprosjekter.

Dette brygget ble spittet på forskjellige gjæringsbøtter.
- #178a: 20 liter ble brukt for å gjæres med «Bootleg Biology – The Mad Fermentationist Saison Blend». Dette er en gjærblanding vi har fått tak i fra USA og som inneholder Saisongjær, vill Saccharomyces, Brettanomyces og melkesyrebakterier.
- 3 x 3 liter ble tappet på små gjæringskar og brukt for en første testing av villgjær som Øystein har «fanget» og som deretter har vært en tur i USA for å bli returnert til oss etter å ha blitt renset og isolert, før de er returnert til oss. Vi har til sammen 15 slike gjærvarianter som skal testes gjennom vinteren. De tre stammene heter:
– #178b: BBNO010 – Kommer fra et gult eple plukket hos naboen til Øystein.
– #178c: BBNO013 – Fra markjordbær, plukket hos Øystein.
– #178d: BBNO016 – Fra en rødkløverblomst plukket hos Øystein. - 20 liter ble tappet på en gjæringsdunk og primærgjæres med Mangrove Jack’s M29 – Frensh Saison, for senere overføring til Solera’en.
- 10 liter ble tappet på en gjæringsdunk som også fikk 10 liter fra Batch #177 og skal primærgjæres med Belle Saison før den senere skal overføres til Soleraen.