Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

12/3-18 – Flasking av IPL, Mjød, Villgjærøl og Syrlig Saison

Liermesterskapet i hjemmebrygging nærmer seg, og vi var samlet først og fremst for tappe den ølen vi skal ha med dit på fat og flasker.

Men når vi først var samlet gjorde vi en god del andre oppgaver også, for å få ryddet unna en del av ølen som stod klar på gjæringsrommet.

Årets Liermesterskap (Lier og omegn hjemmebryggermesterskap 2019) holdes på Lier Kulturscene / Hegg Skole Lørdag 23/3. BareBrygg vil i år ta med 1 øl til publikumskonkurransen – vår relativt nye IPL, India Pale Lager. Dette er en hybrid mellom lagerøl og IPA, dvs en øl gjæret med lagergjær, men humlet som en IPA. I tillegg stiller vi med Belgisk Vinternatt, en stout gjæret med belgisk gjær, i dommerkonkurransen, men den er brygget for lenge siden og har stått til modning siden Juni 2018.

Bengt flasker mjøden

Av andre aktiviteter så gjorde vi klar, og flasket all mjøden vi startet i Oktober. Det er tre forskjellige mjød; vanlig, bringebær og pasjonsfrukt. I tillegg er hver av disse laget i to styrkegrader, ved at 5 liter er vannet ut med 5 liter kokt og nedkjølt vann for å få en snillere variant i tillegg.
Resultatet er seks varianter av Tore’s Mjød

Vi flasket også de tre første batch’ene med villgjærøl, som ble laget med deler av Rare Barrel – Golden Sour vørteren vi først og fremst bruker for å toppe opp Solera’en vår med. Dette er øl som er gjæret med villgjær som Øystein har «fanget» og dyrket før den har vært via Bootleg Biology i USA for isolering og så blitt returnert for at vi kan teste med den.
Gjæren i denne runden er BBNO10 fra et gult eple, BBNO13 fra rødkløver og BBNO16 fra markjordbær.

Syrlig Saison klar til omstikking. Her er det bakterier og villgjær så overflaten ser litt spesiell ut.

Det siste vi flasket denne kvelden var 20 liter med sur/syrlig Brett Saison. Dette er samme vørter som er brukt i villgjærølen overnfor, men denne er gjæret med Bootleg Biology sin Mad Fermentationist Saison Blend. Dette er en gjær- og bakterie-blanding som består av vanlig bryggegjær, villgjær, Brettanomyces og Lactobacillus-bakterier. Resultatet er en frisk, syrlig og lettdrikkelig øl.

Vi tapper ut øl fra Solera’en for å lage VaniljeFramboise

I tillegg til det som ble flasket tappet vi ut 20 liter fra Solera’en, som vi skal lage VaniljeFramboise av, og Solera’en ble toppet opp igjen med ca 60 liter som var ferdig primærgjæret fra tidligere.

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 13. mars 201913. mars 2019Kategorier Aktivitet

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: Brygg #178b,c og d – Villgjær
Neste Neste innlegg: Brygg #184 – Sommertid

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress