Brygg: Solera #1, Tapping #6d – VaniljeFramoise 3
Dette er sjette avtapping av vår Solera #1, og andre avtapping etter oppgraderingen til stor dunk på 120 liter fra de to gamle 22 litersdunkene.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for vidre gjæring og modning.
Den eldste delen av denne ølen ble brygget 3. November 2015, og den har en gjenomsnittsalder på circa 1 år ved flasking.
Ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direkte med WLP665 – Flemish Ale Blend. Men underveis er det senere tilsatt et utall forskjellige gjær og bakteriekulturer, både fra kjøpte øl og fra forskjellige gjærprodusenter.
Dette er tredje gangen vi lager VaniljeFramboise, og denne andelen på 20 liter er lagt på NN kg bringebær, og er i tillegg tilsatt naturlig vaniljeekstrakt.
Alk: 5,5%
OG: 1,048
FG: 1,004