Over tid har det blitt veldig mange surøl som har stått og være klare eller nesten klare til flasking. For å gjøre noe med dette var vi samlet for å få noen av disse over på flaske. Etter dagens runde har vi «kun» 15 forskjellige surøl igjen på forskjellige gjæring/modningbeholdere, alt fra 10-litre til 120 liter.
Flere av ølene vi flasket denne gangen var fra forrige (sjette) avtapping av Solera’en vår. Fra Solera’en flasket vi:

- S1T6a – LierSolera 1.6: Dette er den rene varianten av Solera’en, som ikke er ettergjæret med noen frukt.
- S1T6b – LierPlomme 2: Andre gangen vi lager Solera-øl med plomme tilsatt. Det er brukt blåplommer fra Sjøstad, og pga den lange varme sommeren var plommen eekstra smakfulle, noe som gjør at vi forventer et tilsvarende bra resultat på ølen også.
- S1T6c – LierBlåbær: I denne er Soleraølen ettergjæret med blåbærpure.
- S1T6d – VaniljeFramboise 3: For tredje gang har vi laget vår favoritt som er smaksatt med både vanilje og bringebær. Så langt er nok dette favoritten av Solera-ølene vi lager, og vaniljen som demper surheten litt kan den være en fin introduksjon til surøl for de som ikke har prøvd det tidligere.
- S1T6e – LierKriek 2: For andre gang har vi laget kirsebær-surøl. Denne var egentlig tiltenkt en jule-surøl med krydder, men det prosjektet ble utsatt, så den ble heller flasket som en ren kirsebær-surøl.
I tillegg til disse flasket vi også:
- Batch 169b – Belgisk Vinternatt med Plomme: Dette er en variant av vår første batch med Belgisk Vinternatt. Den ene av de to gjæringsdunkene ble da tilsatt 3,2kg Blåplomme og satt for videre gjæring og modning.
- Batch 124 – Dark Side Brett: Denne gjæringsdunken «fant» vi under hylla som den store Solera’en står på. Der har den stått uforstyrret i 2,5 år før vi nå tok den frem og etter litt leting i gamle bryggelogger fant igjen hva det var for en øl.

