Det var på tide å lage en ny runde med surøl og liknende.
For å få litt variasjon, og for å hever styrken på solera’en litt laget vi denne gangen en vørter basert på maltsammensetningen til Gåserud i stedet for den vanlige «Rare Barrel Golden Sour» som vi stort sett har brukt.
Vørteren ble denne gangen fordelt på følgende brygg:
- 6 forskjellige små gjæringsdunker med villgjær. Hver dunk er på 3 til 5 liter, og består av gjær som Øystein har «fanget» fra forskjellige frukt, bær og blomster og som senere er isolert og dyrket frem av Bootleg Biology i USA. Denne gangen var det følgende gjær som ble testet:
– BBNO01 – «Fanget» og isolert fra bringebær fra Sjåstad.
– BBNO02 – «Fanget» og isolert fra bringebær fra Sjåstad.
– BBNO03 – Fra brukt malt som har begynt å gjære. Fått fra Per Christian.
– BBNO04 – Fra brukt malt som har begynt å gjære. Fått fra Per Christian.
– BBNO11 – «Fanget» og isolert fra Dronningeple fra Sjåstad.
– BBNO12 – «Fanget» og isolert fra Dronningeple fra Sjåstad.
2 forskjellige fra Dronningeple fra Sjåstad. 2 forskjellige fra Bringebær fra Sjåstad og 2 forskjellige fra en dunk med brukt malt som Per Christian hadde stående utenfor bryggeriet sitt i Sandefjord. Til sammen er dette ca 23 liter øl. - 1 gjæringsbøtte på 22 liter med spontangjæret øl. Dvs at vi tapper varm vørter rett fra kokekaret, og lar det kjøle seg ned over natten under epletreet hos Bengt før det settes inn og stikkes om til en Better Bottle dunk. Der skal den bli stående i minst et år før den skal smakes på.
- Ca 85 liter øl som skal fylles på Solera’en så snart den er ferdig med priærgjæringen. Denne runden primærgjæres med SafBrew Abbey Ale BE-256.
Bryggedato: 3/6-19
Tappedato: varierer.
Data:
OG: 1,060
FG: varierer
Bitterhet: ca 8 IBU
Alkohol: varierer