Solskinn – Brut IPA
I løpet av det siste året eller så har det dukket opp en ny type IPA som har fått en del oppmerksomhet, kalt Brut IPA.
Dette er en IPA som er ekstremt tørr og godt utgjæret, noe som bland annet oppnås ved å tilsette enzymer under mesking og gjæring. Disse konverterer de komplekse sukkerartene som finnes i vørteren til varianter som gjæren kan spise.
Samtidig karboneres den på et noe høyere nivå enn det som er vanlig for IPA og tilsvarende øl. Resultatet blir en tørr, frisk, fruktig og sprudlende øl
Den ser ut til å ha oppstått i San Fransisco.
Oppskriften på vår variant finner du her.
Den er laget med Pilsner og hvetemalt. Tilsatt litt spraymalt for skumfasthet. Humlet med Galaxy, Hallertau Blanc, Mosaic og Nelson Sauvin og gjæret med SafAle US-05.
I tillegg er det brukt Amigase Mega / Amyloglukosidase både under mesking og gjæring for å så en vørter som gjærer ut til å bli så tørr som mulig.
Bryggedato: 20/5-19
Flaskedato: 3/6-19
OG: 1,063
FG: 1,000
Bittherhet: 8,4 IBU
Alkohol: 7,0%