Da var vi kommet til syvende avtapping av vår Solera, og tredje etter oppgraderingen til stor dunk på 120 liter fra de to gamle 22 liters-dunkene.
Denne varianten er laget ved å blande 35% hjemmelaget eplecider fra Øystein med 65% øl fra Solera’en. Cideren var laget av epler fra Sjåstad. Det var hovedsaklig brukt cider av Dronningepler, men også noe av Perseple.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for videre gjæring og modning.
Den eldste delen av denne ølen ble brygget 3. November 2015, og den har en gjenomsnittsalder på circa 7 måneder når den flaskes.
Ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direte med WLP665 – Flemish Ale Blend. Denne Solera’en er nå en blanding av våre to gamle (#1 og #2) soleraer. Den har også en masse gjærrester fra diverse kommersielle øl tilsatt underveis, i tillegg til surølblandinger og vanlig bryggegjær fra gjærleverandører.