Gå til innhold
Bryggeklubben BareBrygg

Bryggeklubben BareBrygg

BareBrygg- Bryggeklubben

  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook

S1T7d – LierHumle

Brygg: Solera #1, Tapping #7

Da var vi kommet til syvende avtapping av vår Solera, og tredje etter oppgraderingen til stor dunk på 120 liter fra de to gamle 22 liters-dunkene.

Denne varianten er vårt første forsøk på å lage en tørrhumlet surøl. Vi har gått for en fruktig variant og den er tørrhumlet med 20g Mosaic og 30g Hallertau Blanc på 10 liter øl.

En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for videre gjæring og modning.
Den eldste delen av denne ølen ble brygget 3. November 2015, og den har en gjenomsnittsalder på circa 7 måneder når den flaskes.

Ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direte med WLP665 – Flemish Ale Blend. Denne Solera’en er nå en blanding av våre to gamle (#1 og #2) soleraer. Den har også en masse gjærrester fra diverse kommersielle øl tilsatt underveis, i tillegg til surølblandinger og vanlig bryggegjær fra gjærleverandører.

  • Bryggere:
  • Tappere:
Forfatter ØysteinPublisert 24. juni 201924. juni 2019Kategorier Bryggelogg

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Innleggsnavigasjon

Tidligere Forrige innlegg: S1T7c – LierEple
Neste Neste innlegg: 24/6-19 – Flasking og påfyling av Solera

Kategorier

  • Aktivitet
  • Artikler
  • Bryggelogg
  • Nyheter BareBrygg
  • Oppskrifter

Siste kommentarer

  • Tommy Hansen til Brygg #149 – Sommertid
  • Arnljot Kristiansen til 12/7 – Brygging av Brett-øl

Arkiv

Siste poster fra Facebook

[fts_facebook type=page id=BareBrygg posts=2 height=100%px posts_displayed=page_only]
  • BareBrygg
  • Bryggeklubben BareBrygg
  • Ølklubben BareBrygg
  • Facebook
Bryggeklubben BareBrygg Drevet av WordPress