Brygg #225 – Chico

Chico er vår Amerikanske Pale Ale, og er en av de ølene som vi har laget flest ganger. Dette er trettende gangen vi lager den på samme måten, og i tillegg har vi laget den fire ganger til med litt variasjoner i form av gjærtyper og tørrhumling.

Den er laget som en “klone” av Sierra Nevada Pale Ale, som er kan sier å være definisjonen på Amerikansk Pale Ale.

Det er en liten variasjon i denne batchen i forhold til normalt, hvor den er humlet med Nugget i stedet for Galena i tidlige faser, og masse Cascade både i slutten av kokingen og for tørrhumling.

Denne runden er en solobrygging av Jens.

Bryggedato: 21/09-22
Tappedato: 4/10-22

Viktige data:
OG: 1,060
FG: 1,010
IBU: 55
Alkohol: 6,8%

Brygg #224 – IPL

Brygg: IPL – India Pale Lager

Brygget: 27/7-22
Tappet: 30/18-22

India Pale Lager er en hybrid-stil, som blander lager/pils og IPA. Altså en ren og lys øl, gjæret med lagergjær, men som er grundig humlet både på slutten av kokingen og som tørrhumle underveis i gjæringen. Denne gangen er den også gjæret på ca 18 grader, som er varmere enn normalt for lagergjær, men det er flere tester som viser at denne spesifikke gjæren (Saflager W-34/70, fra Weinstephan) er veldig temperatur-tolerant og at gjæringstemperaturen innefor dette området har lite å si på smaken på sluttresultatet.

Den er brygget med Maris Otter, Pilsner, Biscuit og CaraMunich malt, humlet med Northern Brewer, Amarillo, Galaxy og Mosaic, og gjæret med Saflager W-34/70.

Denne runden er en solo-brygging av Jens.

Data:
OG: 1.054
FG: 1.012
Alkohol: 5,7%
Bitterhet: 31,4 IBU

Brygg #223 – Belgisk Sommer

Belgisk Sommer – Wit

Belgisk Sommer er vår variant av en belgisk Wit.
Oppskriften er i utgangspunktet den samme som for vår Hefeweissen, Sommertid, men med tilsatt korianderfrø og appelsinskall underveis, og gjæret med WLP500 – Trappost Ale som er en belgisk gjær.

Dette er andre gangen vi (dvs Jens) har lager Belgisk Sommer.

Dette er en lett og frisk øl, med litt søthet, samt krydder og sitrus fra gjær, koriander og appelsinskall.

Bryggedato: 24/5-22
Tappedato: 7/6-22

OG: 1,052
FG: 1,010
Bitterhet: 16,7 IBU
Alkohol: 5,6%

Brygg #222 – Gåserud

Gåserud – Saison

Gåserud er vår faste Saison, som lages med jevne mellomrom. Frisk, krydret og lettdrikkelig.

Dette er niende gangen Gåserud er brygget som en ren saison, i tillegg til de 6 variantene vi har laget med Brett-gjær tilsatt i tillegg.

Bryggedato: 28/3-22
Tappedato: 12/4-22

OG: 1,054
FG: 1,009
Bitterhet: 23 IBU
Alkohol: 6,0%

Oppskriften er tilgjengelig her.

Brygg #221 – Havel

Havel – Tsjekkisk Pils

Av forskjellige grunner, blant annet karantenesituasjonen har det vært begrenset med bryggeaktivteter på de fleste. Men Jens holder stadig vekk på og har brygget en ny runde med Havel.

Havel er vår tsjekkiske pils, laget med Malt humle og gjær fra Tsjekkia. Det er en frisk og god pilsner, med en tydelig bitterhet som den skal ha.

Dette er søttende gangen Havel er brygget, og dermed også den ølen vi oftest lager.

Bryggedato: 16/2-22
Tappedato: 18/3-22

OG: 1,054
FG: 1,009
Bitterhet: 40,1 IBU
Alkohol: 6.0%

Brygg #220 – Sommertid

Sommertid – Hefeweissen

Sommertid er vår tyske hveteøl, som vi nå har brygget tolv ganger, helt siden første gang i batch #12 på våren 2010. Det er en frisk, fruktig og lettdrikkelig øl som passer godt når som helst.

Oppskriften er tilgjengelig her.

Bryggedato: 25/1-21
Tappedato: 16/2-22

OG: 1,056
FG: 1,010
Bitterhet: 16,7 IBU
Alkohol: 6,2%

Brygg #219 – Vinternatt

Brygg: Vinternatt – Imperial Milk Stout

Brygget: 7/12-21
Tappet: 4/1-22

Dette er sjette bryggingen av Vinternatt, vår Imperial Milk Stout, og i tillegg har vi også laget en “belgisk” variant av den to ganger, hvor vørteren blir tilsatt belgisk gjær i stedet for WLP001 som er den vanlige og som er brukt i denne batch’en.

Dette er en mørk og fyldig øl som er godt egent til vinteren, eller når du måtte ha lyst på noe mørk å drikke.

Den er laget med Maris Otter, sjokolademalt, karamellmalt samt flaket rug og hvete. Humlet med Chinook som bitter og Centennial som smak og aromahumle, og gjæret med WLP001 – California Ale

Denne runden er et solobrygg av Jens.

Brygg #218 – Chico

Chico er vår Amerikanske Pale Ale, og er en av de ølene som vi har laget flest ganger. Dette er tolvte gangen vi lager den på samme måten, og i tillegg har vi laget den fire ganger til med litt variasjoner i form av gjærtyper og tørrhumling.

Den er laget som en “klone” av Sierra Nevada Pale Ale, som er kan sier å være definisjonen på Amerikansk Pale Ale.

Den er humlet med Galena i tidlige faser, og masse Cascade både i slutten av kokingen og for tørrhumling.

Denne runden er en solobrygging av Jens.

Bryggedato: 15/11-21
Tappedato: 29/11-21

Viktige data:
OG: 1,060
FG: 1,012
IBU: 53
Alkohol: 6,5%

Brygg #217 – Belgisk Sommer

Belgisk Sommer – Wit

Belgisk Sommer er vår variant av en belgisk Wit.
Oppskriften er i utgangspunktet den samme som for vår Hefeweissen, Sommertid, men med tilsatt korianderfrø og appelsinskall underveis, og gjæret med WLP500 – Trappost Ale som er en belgisk gjær.

Dette er andre gangen vi har laget en Wit, og første gang det er gjort planlagt (første gangen vi laget Wit hadde vi fått feil gjær i leveransen).

Dette er en lett og frisk øl, med litt søthet, samt krydder og sitrus fra gjær, koriander og appelsinskall.

Bryggedato: 22/9-21
Tappedato: 13/10-21

OG: 1,054
FG: 1,009
Bitterhet: 16,7 IBU
Alkohol: 6,0%

Brygg #216 – Tintin

Tintin – Belgisk Blonde

Tintin har etablert seg som en god og dette er nå sjette gangen denne brygges. Den er en lys og lettdrikkelig øl med lett krydret smak. Også denne gangen brygget av Jens for å fylle opp lageret.

Bryggedato: 14/9-21
Tappedato: 22/9-21

OG: 1,058
FG: 1,007
Bitterhet: 30,6 IBU
Alkohol: 6,7%

Oppskriften er tilgjengelig her.