Brygg: Oatmeal Stout
Bryggedato: 11/3-2014
Tappedato: 9/4-2014
Batch #88 og 89 ble brygget samtidig, som en «Party-Gyle» brygging. Dette er andre gangen vi har forsøkt denne bryggeteknikken, hvor resultatet er en sterk og en mindre sterk vørter.
Vi gjør dette ved å bruke partiskylling, og tapper først ut vørteren som har vært i meskekaret under hele meskingen til et kokekar, mens skyllevann som has i etter at først runde er tappet ut has i kokekar nummer to.
Den svake vørteren ble igjen delt opp i tre forskjellig gjæringskar.
Brygget var et sambrygg med Fredrik Eder / Eder Bryggeri.
Batch #88a – Jeg er Havren – Oatmeal Stout
En vanlig Oatmeal Stout, dvs en mørk og fyldig øl hvor vi i tilelgg til de «vanlige» ingrediensene har tilsatt noe havregryn i meskingen for å få en fyldig og god øl.
Batch #88b – Bare Yeti – Chocolate Oak Aged Oatmeal Stout
Her er basisen den samme som i «Havre» som er bekrevet over. I tillegg er det tilsatt eikechips, kakaopulver og litt cayenne under sekundærgjøringen for å få en spennende smakskombinasjon. Tilsetningene her er inspirert av «Chocolate Oak Aged Yeti Imperial Stout» fra Greate Divide.
Batch #88c – Kaffekos – Coffee Vanilla Oatmeal Stout
Også denne har samme basisen som «Havre», men med vaniljestenger og Kopi Luwak kaffe tilsatt.
Bryggere: Bengt, Fredrik, Jens, Simon & Øystein
Tappere: Bengt, Fredrik, Jens, Simon & Øystein