Brygg: Imperial Oatmeal Stout
Bryggedato: 11/3-2014
Tappedato: 9/4-2014
Batch #88 og 89 ble brygget samtidig, som en «Party-Gyle» brygging. Dette er andre gangen vi har forsøkt denne bryggeteknikken, hvor resultatet er en sterk og en mindre sterk vørter.
Vi gjør dette ved å bruke partiskylling, og tapper først ut vørteren som har vært i meskekaret under hele meskingen til et kokekar, mens skyllevann som has i etter at først runde er tappet ut has i kokekar nummer to.
Den den sterke vørteren ble fordelt på to gjæringskar.
Brygget er et sambrygg med Fredrik Eder / Eder Bryggeri.
Batch #89a – Konge – Über-Imperial Oatmeal Stout
Her tok vi den sterke vørteren, og tilsatte 1,8kg vanlig sukker i batchen. Målsetningen er å lage vår sterkeste øl noensinne. For å hjelpe utgjæringen på begge ølene er det tilsatt WLP099 – Super Hih Gravity gjær for å sikre at vi har gjær med tilstrekkelig alkoholtoleranse.
Batch #89b – Prinsen – Imperial Oatmeal Stout
Her har vi brukt den sterke vørteren uten noen form for tilsetning, for å gi oss en normalt sterk øl.
Bryggere: Bengt, Fredrik, Jens, Simon & Øystein
Tappere: Bengt, Fredrik, Jens, Simon & Øystein