Brygg: Gåserud – Saison
Saison er et trasisjonelt Belgisk gårdsøl, som opprinnelig ble brygget for å være tørstedrikke for gårdsarbeiderne.
Gåserud er vår versjon av Saison, og i denne runden lager vi den i to varianter.
Brygg 96a: Gåserud (White Labs gjær)
Dette er samme varianten som vi har laget tidligere. Den er gjæret med en blanding av to forskejllige White Labs (WLP565 og WLP566). Blandingen er gjort for å få en smak vi ønsker kombinert med at vi unngår pausen på flere uker midt i gjæringen som WLP565 av og til kan ha.
Brygg 96b: Gåserud (Yeast Bay gjær)
Deler av det vi brygget ble tatt ut til en egen gjæringsbøtte for å teste gjær fra en ny produsent som nettopp er blitt tilgjengelig i Norge. Prøvesmakingen når vi flasket var lovende, men vi får vurdere resultatet når den har fått CO2 og er klar for å drikkes.
I denne runden var også Kristian Lieberg med som gjestebrygger.
Bryggedato: 9/6-15
Tappedato: 6/7-15
Bryggere: Bengt, Jens, Kristian & Øystein
Tappere: Bengt, Kristian & Øystein
Viktige data:
OG: 1,063
FG: 1,005
Alkohol: 7,6%