Berliner Express – Berlinerweisse
Dette er en helt ny type øl for oss, og også en ny variant i hvordan vi gjærer den.
For det første er vørteren til denne ølen ikke kokt.
Den er derfor heller ikke tilsatt noe humle.
Gjæringen blr gjort ved at det først ble tilsatt melkesyrebakterier (Lactobacillicus) og deretter ble det tilsatt WLP644 – Sacc Bruxellensis-Like Trois etter 2 dager.
Dette gir oss en frisk og syrlig øl.
Resultatet splittes i to, hvorav dette er tappingen av den resultatet uten videre tilsetninger.
Deler av ølen blir lagt på bringebær, og tappes på et senere tidspunkt.
Bryggedato: 3/11-15
Tappedato: 1/12-15
Bryggere: Bengt, Jens & Øystein
Tappere: Bengt, Jens & Øystein
Viktige data:
OG: 1,030
FG: 1,006
Alkohol: 3,1%