Berliner Express, Himbeer – Berlinerweisse
Dette er en Berlinderweisse laget på en litt annen måte enn de to andre vi laget nå omtrent samtidig.
Denne startet først som et forsøk på å få en «acid beer», dvs en ekstra sur øl som vi skulle blande med noe av vår 3-4 år gamle lambic. Desverre ble den ikke så sur at den var egnet for dette. Derfor tilsatte vi heller Bringebær i den, og flasker den som en egen øl.
Dette er 10 liter som er tatt av fra Lambic-vørteren som ble laget i November.
Først ble det tilsatt en dose Lactobacillus Brevis for å syrne ølen.
Etter et par uker tilsatte vi WLP648 – «Brettanomyces Bruxellensis Trois Vrai» for å å gjære den ut. Samtidig tilsatte vi også Bringebær.
På grunn av den relativt høye OG’en vil dette bli en vesentlig sterkere variant enn det en tradisjonell BerlinerWeisse er. OG i tillegg er denne produksjonsmetoden, hvor bakteriene tilsettes på forhånd heller ikke tradisjonell, men hva gjør det når vi får en god øl som resultat 🙂
Bryggedato: 3/11-15
Tappedato: 19/1-16
Bryggere: Bengt, Jens & Øystein
Tappere: Bengt, Jens & Øystein
Viktige data:
OG: 1,065
FG: 1,
Alkohol: