Brygg: Solera #2, Tapping #1.
En Solera er et fat hvor man med jevne mellomrom tapper av en andel av ølen og tilsetter ny øl/vørter for vidre gjæring og modning.
Denne ølen er en gylden surøl av Lambic typen, som er gjæret direte med WLP665 – Flemish Ale Blend.
Så fort primærgjæringen var ferdig ble den overført til PET beholdere for langtidsgjæring.
I vårt tilfelle lot vi fatet stå ca 1 år fra det ble tappet på fatet.
Deretter ble halvparten av innholdet tappet over i et nytt gjæringskar sammen med 1kg bringebærpure, og fatet ble samtidig toppet opp med ny øl.
Etter ca 3 måneder på frukt var den første avtappingen klart til flasking.
Denne første tappingen hadde litt lav syrlighet men det forventer vi at vil korrigeres over tid med senere påfyllinger og avtappinger fra samme gjæringskaret.
FG: 1,003
Alk: 8,1%
Bryggere: Bengt, Jens og Øystein
Tappere: Bengt, Jens og Øystein