Lier og Omegn Hjemmebryggermesterskap 2018 nærmer seg, og vi var samlet for å tappe to av ølene som skal med dit på flaske og fat. I tillegg flasket vi en del andre surøl som var klare og ventet på å komme på flaske.
Chico Fire, som er den første konkurranseølen, er en oppjustert versjon av vår Pale Ale – Chico. Mesteparten av den ble tappet på fat, men litt ble tappet på flaske siden vi skal ha den med både i Publikums Favoritt og i flaskekonkurransen.
VaniljeFramboise er den andre ølen som skal med i konkurransen. Den er en relativt snill surøl, som er smaksatt med Bringebær og Vanilje som er tappet på Champagneflasker, både vanlig helflasker men også noen på Magnumflasker.
I tillegg har vi #161 – En Glad Munk klar på flaske fra tidligere som tredje øl vi skal ha med i kunkurransen.
I tillegg til konkurranseølen flasket vi også:
- S1T4a – LierSolera 1.4
Siste avtapping fra den gamle 22 liters Solera #1, før vi fra neste runde tok i bruk 120l dunken i stedet. - S2T4a – LierSolera 2.4
Siste avtapping fra den gamle 22 liters Solera #2, før vi fra neste runde tok i bruk 120l dunken i stedet. - S1T5c – Matua
Femte Solera avtapping, første etter «oppgradering» til 120 liter.
Dette er 5 liter øl blandet med 1,5 liter hvitvin. - #163a – Chico
40 liter Chico i vanlig variant, som ikke er med i konkurransen. - #156a – Rimfakse
Mørk surøl gjæret med The Yeast Bay – Melange. - #153 – Sur Sommer
Syrlig Saison-aktig råøl. - #136 – Rouge StoutSyrlig Stout med frukt.
Alt i alt en meget produktiv kveld i bryggeriet, og nå er det aller meste av gjenstående øl på flaske og klart for sommeren.