Sesongens siste bryggeaktivtiet. Mens de fleste hadde startet ferien var Fredrik og Øystein en tur i bryggeriet for å flaske de siste av sommerens øl. I tillegg ble det gjort litt behandling av kommende surøl.
Humlehue, er vår første NEIPA, New England IPA. Den er en IPA med relativt lav bitterhet og med mye smak og lukt fra humlen. NEIPA er en øltype som er relativt utsatt for oksidering, og det er derfor anbefalt å drikke opp denne relativt raskt. Særlig er dette pga ta vi tapper den på flaske, noe som mange hjemmebryggere ikke anbefaler. Men pga de forholdsreglene vi har tatt underveis har vi tro på at den alikevel skal bli bra.
Solvegg er en ny IPA, som også er godt egnet for sommeren. Den har moderat bitterhet og også her bra med humle i både smak og lukt, om enn ikke i så store mengder som i Humlehue.
Den ene av de to bøttene vi har med Konge har også plutselig gjæret godt ut, og er blitt klar for flasking. På grunn av veldig høyt slkoholinnhold (over 22%), er denne også karbonert på fat og ble overført til flaske med BeerGun.
I tillegg ble det gjort noen håndteringer med noen av surølene.
De tre dunkene med Flamsk Rød fikk forskjellige kulturer.
#1 fikk BootlegBiology -Funk Weapon #2. Denne skal senere i sommer få en dose bakterier.
#2 fikk East Coast Yeast – BugCounty og BugFarm
#3 fikk BootlegBiology – Sour Solera Blend -Spring 2016, andre generasjon.
I tillegg fikk et par av de gamle Lambic-dunkene tilsatt litt sukker og gjær og bakteriekultur. En dunk fikk tilsatt en kultur som var dyrket opp fra en flaske 3 Fonteinen – Intens Root. Den andre fikk en kultur med Bootleg Biology -Sour Solera Blend – Spring 2016, andre generasjon.