Da var høstsesongen i gang, om enn litt i seneste laget.
Først og fremst var det årets siste juleøl som måtte brygges om vi skulle rekke å få den klar før julaften. I tillegg satte vi også en ny runde av VinterNatt for gjæring med den vanlige amerikanske gjæren, siden forrige runde ble satt igang med belgisk gjær. Og i tillegg satte vi igang vårt første forsøk på å lage mjød.
Juleølen vi lagde var den faste JuleKveld, som med et unntak (grunne ombygging av låve/bryggeri) har vært brygget hvert eneste år siden 2010. JuleKveld er en tradisjonell norsk juleøl, normalt litt sterkere enn butikkstyrke, og dette åttende gangen vi lager den.
– Batch #174 – JuleKveld 2018
Vinternatt er en Milk Stout, en mørk og fyldig øl som passer godt å kose seg med på mørke høst og vinterkvelder. Med den «belgiske» varianten er dette fjerde gang vi lager VinterNatt.
– Batch #175 – VinterNatt
Vi (det vil si Jens) har vært så heldig å få et parti med honning. Nærmere bestemt 19 kilo, som vi vil bruke til å gjøre vårt første forsøk på å lage Mjød. I og med at det er en såpass stor menge valgte vi å splitte dette på tre gjæringsbøtter slik at vi kan få tre forskjellige smaker.
– Batch #176a – Mjød|
– Batch #176b – Mjød med Bringebær
– Batch #176c – Mjød med Pasjonsfrukt.